Handicaphjælp


Mange mennesker i Afghanistan mister lemmer i krig og ved at komme for tæt på en af de mange landminer, der stadig i dag findes nedgravet rundt omkring i landskabet. Det er sjældent muligt at få hjælpemidler og mange kan ikke længere passe deres job eller forsørge deres familier. Ofte er de desuden en stor belastning for familien, der må bære personen med fysisk funktionsnedsættelse rundt, hvilket både er hårdt for familen og uværdigt for individet.

Denne mand har mistet sine ben i en vejsidebombe, og har tvunget til at kravle rundt eller blive båret. Han kunne ikke længere arbejde og forsørge sin familie. Med en genbrugt kørestol fra Danmark, kan han nu komme rundt igen. 

Her ses en tidligere soldat, der mistede sine ben under krigen mod Taliban. 

Nu kan han bevæge sig rundt omkring takket være kørestolen.

Hakim kunne ikke holde  balancen og kunne ikke passe sit arbejde. Derfor mistede han sit arbejde. Han fik en el- crosser fra OLAWI og med den lykkedes det ham at få sit job igen og dermed forsørge familien.

Frid Ahmad går i skole i landsbyen Kurt Khoja i Anjiil distriktet i Herat i Afghanistan.

Han har en skade i ryggen og begge hans ben er lamme.

Det er meget hårdt og besværligt at komme i skole, både for ham selv og hans familie.


Frid Ahmad bruger mere end 2 timer for at komme frem til skolen med rollator og sit gangstativ, og desuden skal der også være en ledsager med hele vejen.

Frid Ahmad er en dygtig fyr og han er meget social. Han vil gerne være sammen med sine kammerater og venner og fuldføre skolen, men han føler sige meget dårligt tilpas i forhold til det omgivende samfund, fordi han ikke er i stand til at klare sig selv.


En fredag blev han ringet op af organisation (OLAWI), som fortæller at han skal komme og hente sin el-kørestol. Han siger, det var den bedste dag i hans liv, og at han ikke kunne sove den følgende nat i glæde over den gode nyhed. "Denne el-kørestol har forandret mit liv fra at være tvunget til at være afhængig af andre og passiv til at jeg nu er blevet aktiv, glad og med tro på fremtiden", fortæller Frid Ahmad.

Frid Ahmad kommer nu i skole til tiden og bruger kun 15-20 minutter for at komme frem.

VORES HJÆLP


Vi arbejder sammen med vores partner organisation i Herat, OLAWI som laver en individuel vurdering af, hvem der har mest behov for kørestole, rollatorer, krykker og el-kørestole. De har samarbejdet med 5 handicaporganisationer i Herat igennem årene, og har støttet 100 individuelle med handicap.

Når containeren ankommer til Afghanistan bliver hjælpemidlerne fordelt, således at de kan gøre mest muligt gavn. Alle hjælpemidler, bliver repereret inden afsendelse, således at vi er sikre på, det hele fungerer, når det kommer frem.