Børneinstitutioner


Den langvarige krig, dårlig økonomisk situation og analfabetismen i Afghanistan påvirker børn i negativ retning. Dette ses bl.a. ved at der er mange gadebørn.

Gadebørn i Afghanistan der lever under barske vilkår. Der kan være forskellige grunde til at børnene er på gaden. Nogle børn er forældreløse, og har ingen steder at være, mens andre er tvunget ude på gaden for at tjene penge ind til forældrene. 

HVORDAN HJÆLPER VI?


Vi arbejder for at ændre disse dårlige forhold, blandt andet ved at bedre uddannelsesforholdene, så flere forældre kan se positivt på uddannelse og sende børnene i skole, og der på det lange plan kan være flere jobs til rådighed.


Desuden har Herat 2 børnehjem, som vi arbejder sammen med. Vi støtter dem ved at donere skoletasker, stole, kørestole, legetøj og håndklæder til dem. 

Børnehjemmene udgør ca. 150 børn, både piger og drenge. Børnehjemmene modtager alle slags børn, også børn med handicap og tager sig af dem. Alle de børn, som bor på børnehjemmene har mulighed for at gå i skole. Nogle af de ældre piger har også mulighed for at starte på sykurser.